Happy Girl!

Skrivet - 2013-06-18 @ 08:54:54 // Av: Linda

Hej,

Jag skrev för några dagar sedan att jag inte ville avslöja en sak, nu är det näst intill klart. Jag har fått en ny praktikplats i 3 månader och vill ni veta vad det bästa av allt är? Jag tror det finns stora möjligheter till ett jobb efteråt :)

Jag ska berätta mer sen när papprena är färdig skrivna :)!

Intervju igår.

Skrivet - 2013-06-14 @ 10:03:23 // Av: Linda
 
Igår var jag på intervju, denna gången som receptionist/administration. Jag tänker dock inte avslöja varit förrens jag fått besked idag, men det kändes så himla rätt. Tror även dom kände så, eller åtminstone hoppas jag det. Kände att jag kunde vara mig själv och dom var imponerade över att jag körde rally, vilket kanske kan hjälpa mig på detta stället. Det ska bli spännande och se när dom hör av sig, har dock hört lite ifrån ett annat håll vad dom tyckte, men vill avvakta med att jubla eller hoppas för mycket innan jag pratat med företaget i fråga. 
 
Håll era tummar för mig nu!
 

Stressig dag...

Skrivet - 2013-06-11 @ 21:46:02 // Av: Linda

Snacka om rörig och stressig dag det varit idag, :/ Vet knappt vad jag heter och har glömt det ena efter det andra..

Imorse fick jag springa in fyra gånger för att jag glömde först strumpor, sedan vattenflaskan, sedan bilnyckeln därefter mobilen.. Sen när jag kom till jobbet så var DHL jätte sena och sen fick jag stress packa fem paket. Fyra bord skulle i väg och tre paket med tvålar. Så jag åt lunch vid 14:00 eller om hon till och med var 14:30, DHL kom försent ytterligare en gång.. Gaah, vad sådant kan förstöra en hel dag.. Sen lyckades jag vara en timme för tidig på gymmet, passet började inte förens 17:30, suck :( Stressade dit i onödan också...

Nu sova ;) Godnatt kära vänner!

Dag 2 - Up Hill Cup Borlänge

Skrivet - 2013-06-10 @ 09:02:02 // Av: Linda
Då var det dags för deltävling 4 och dag två i Tractivracet, idag skulle samma bana som igår köras och vi startade även nu med ett träningsåk.
 
Träningsåket fick jag åka med Jimmy, det märktes nu att det var mer attack och att han fått på bättre däck. Dessvärre så stod Erika på yttern när vi kom för att köra vårat andra varv och Jimmy kunde inte riktigt åka de linjer han gjort där innan. Men vi valde att inte åka om eftersom tiden förmodligen hade blivit sämre (vilket den oftast blir). Tiden gjorde att han körde in på andra plats i C och 3:e plats totalt i VOC, gr n < 1600cc, Grupp E av 11 st. Josefina fick ha Johanna brevid sig och de gick 5:e tid i C.
 
Första tävlingsåket så var jag tillbaka i högerstolen hos Josefina, nu hade Josefina tagit åt sig av vad jag sagt om tipset om att åka med mera linjer så svägarna inte blir så tvära. Det tråkiga var att han som skulle startat före oss hade problem med bilen så vi fick åka själva, det är alltid lättare att jaga någon. Nu märktes det att vi åkt två dagar på denna banan för nu började det bli rätt dåligt i vissa svängar. Vi kom ut i det lösa och bakänden totalsläppte, Josefina räddade upp det men någon sekund gick det nog allt där. Även här hade vi 5:e tid i C och en förbättring på 2 sekunder. Jimmy fick inte riktigt till det detta åk och förbättrade sig bara några tiondelar.
 
Sista tävlingsåket så åkte jag med Josefina även här, nu skulle vi få åka mot Håkan Svelander som åker i samma klass som oss, förut hade vi fått åkt mot en rallycross bil (dag 1 och 2) för att han inte skulle åka ensam. Dessvärre så var det lika sönderkört nu, men det kändes att Josefina var mer på hugget och attackerade mera. Dessvärre så kom vi även nu ut i det lösa och det blev en väldig sladd som slutade med en lika stor retur och vi for av banan, eftersom tidsförlusten var så stod så valde vi att åka av banan och in i depån. För Jimmys del så förbättrade han sin tid med 2 sekunder och slutade 2:a i C och 3:a totalt i VOC, gr n < 1600cc, Grupp E.
 
Jag tror bara Josefina får mer körning och mer träning med denna bilen så kommer grabbarna få se upp, nu är det en stor omställning för henne att gå ifrån deras pappas voc till sin egen, dels har hon servo på sin vilket hon inte åkt med tidigare och sedan är det en helt annan fjädring och dom beter sig inte alls lika dant. Jag tycker att Josefina var grymt duktig och hon tar åt sig av de tips och idéer hon får vilket gör henne till en riktigt bra förare. Det var synd att det gick som det gick i sista åket för jag tror att Josefina hade en rätt bra tid på gång, kanske inte emot dom andra i klassen men mot sig själv, vilket hade varit bra för självförtroendet.
 

Dag 1 - Up Hill Cup Borlänge

Skrivet - 2013-06-10 @ 08:48:23 // Av: Linda
I helgen har jag varit i Borlänge för att heja fram Jimmy och Josefina när dom körde två dagars Up Hill Cup, det var deltävling 3 och 4. Jimmy missade deltävling 1 och 2 i Västerås för två veckor sedan då jag var iväg och åkte rally i Katrineholm.
 
 
Jag och Jimmy startade våran resa mot Borlänge i fredags eftermiddag, vi stannade på biltema för att köpa lite reservdelar. Sedan startade vi resan mot Borlänge, jag somnade någon gång i höjd med avfarten mot Nora och vaknade i Kopparberg, vi stannade i Borlänge för att handla något och äta smat frukost tills lördagsmorgonen, dessvärre missade vi att vi kanske skulle äta något under lördagen samt söndagen. (Men det gick bli lördagens problem ;)) Istället så mötte vi upp familjen Hellkvist, vi ställde upp våran "service/sovplats" och gjorde i ordning allt. Sedan gick vi och anmälde oss samt fick bilarna besiktade, därefter gick vi banan ett varv och kollade hur det såg ut inför morgondagen.
 
 
Lördag och dag 1 i Up Hill Cup, det började med att köra ett träningsvarv då fick jag stå brevid och kolla. Jimmy ville pröva att åka utan kartläsare, vilket resulterade i en väldigt dålig tid. Det sladdade och for mest hela tiden, dessutom så såg man att Jimmy inte var direkt van vid att åka på bana. 
 
 
Första tävlingsvarvet så ville Johanna åka med Lina Björklund och Josefina skulle alltså få åka själv, men eftersom hon gärna ville ha någon brevid sig så hoppade jag in som stöd vilket betydde att Jimmy skulle få åka ensam även detta åket.
Det märktes att Josefina inte var van vid att ha någon annan än Johanna eller deras pappa Mats brevid, hon fick inte till åket så bra som hon ville och man märkte i mål att hon var rätt besviken. Men jag plockade istället fram dom bra sakerna hon faktiskt gjorde och en av dom var att hon vågade varva mer innan hon växlade. För Jimmys del gick det ungefär som träningsvarvet - det sladdade och for mest och han tyckte inte alls det gick bra.
 
Andra tävlingsvarvet så fick Johanna hoppa in brevid Jimmy, vilket gjorde att jag skulle åka med Josefina även detta åket. För Josefinas och min del så gick det betydligt bättre, Josefina fick till körningen precis som hon ville ha den. Vilket gjorde att vi förbättrade våran tid med ytterligare 3 sekunder. Nu hade jag även lyckats övertala Jimmy att han skulle byta ut bak däcken ifrån gamla slitna Silverstone till något fräshare Yokohama, vilket gjorde att han fick en väldigt bra tid och förbättrade sig med 6 sekunder. 
 
Det var synd att inte Jimmy hade dessa däck direkt, då hade resultatet blivit bättre, utan tvekan. Jimmy slutade på en 3:e plats i C med 1 sek till andra och första platsen. Josefina blev fjärde snabbaste tjej och 5:a i C.
 
På kvällen blev det grillning och massa mys, sen satt vi en timme och pratade med Lina om b.la. rally och lite till.

Jobbardags

Skrivet - 2013-06-05 @ 07:25:00 // Av: Linda

Idag får jag förhoppningsvis en laddning nya tvålar, även handcreme och nagelcreme ska komma ifrån Italien :)
Det ska bli riktigt spännande att se och lukta på tvålarna.

Röd och fin.

Skrivet - 2013-06-04 @ 20:58:17 // Av: Linda

Nu på kvällen så valde jag att följa med Jimmy till Nora, han skulle byta till sig ett par fälgar och även kolla på begagnade rallydäck att ha och åka på i helgen. Som det verkar nu så ska han åka två dagars i Borlänge, det är Up Hill Cup där :). Dessvärre är ju att vi varken har husbil eller husvagn - men det går väl att sova i bilen förhoppningsvis ;).

Men iaf, så tog vi oss en tur till Nora och hem till Kaj och Jonas Banck, ni som är i rallysvängarna vet säkert att Kaj rattar en riktigt frän 940 Grupp H, dessutom så har han i år blivit A-förare. Ni känner säkert igen Banck ifrån att dom bygger motorer också, JB Engine.
Så när vi kom dit hängde 940in på lyften eftersom dom håller på och renoverar växellådan efter helgens tävling.
940 har länge varit en dröm för mig, skulle gärna ratta en själv - men tror jag skulle leva länge på om man fick chansen att åka med i en sådan.
Jag har tidigare "bara" åkt 240, Ford Escort MK2 (med BDA motor) och Opel Manta B samt Ascona A i Grupp H (bakhjulsdrivna snackar vi nu). Men skulle verkligen vara fränt att åka 940. :)

Bjuder på en bild när jag åker med Jocke Holm i hans Volvo 240.

Headache from hell

Skrivet - 2013-06-04 @ 16:26:06 // Av: Linda

Usch, idag känner jag mig allmänt hängig och seg. Har en konstig huvudvärk som inte vill ge sig, kände av den igår också. Vet inte om det är en stress, spänning eller vädret.

På onsdag eller torsdag nästa vecka går min praktik ut, jag har bett om förlängning men inte fått något svar. Jag skulle gärna vara kvar där över sommaren eftersom jag inte fått svar om något sommarjobb. Det vore skönt att ha något att göra, än att bara gå hemma.