Snygg t-shirt

Skrivet - 2013-02-28 @ 19:05:02 // Av: Linda

Jag var med och tippade till Dan Anderssons Minne och fick en fullträff, därför fick jag denna snygga t-shirt ;-)!

Glömde visst...

Skrivet - 2013-02-27 @ 19:33:31 // Av: Linda

Glömde visst att skriva vad det komiska med dagen var.. Haha!

Jag var även på möte hos arbetsförmedlingen, skulle vara där 13:00, tiden gick och ingen kom för art hämta mig. Ungefär 13:10 frågar dom om jag fått hjälp och då sa jag att jag hade bokad tid 13:00 med Carolina. Då gick dom och ringde efter henne men hon hade telefonen bortkopplad. Jag fick vänta ytterligare 5min innan dom frågade igen och bad mig fråga en annan person om tiden och datumet verkligen stämde (vilket jag visste att de gjorde), då svarade hon att hon hade ätit lunch med Carolina och hon hade sagt att hon skulle ha möte. Så jag fick vänta ytterligare en kvart. Då gick dom och letade efter Carolina och då visade det sig att hon råkat dubbelbokat och satt i möte med den andra. Men iallafall så satte vi oss och pratade om vad jag gjort tidigare mm. så efter en stund så sa hon att hon ville tipsa mig till en arbetsgivare. Vilket hon självklart fick för min del :-)! Så får vi se vad som händer :-) :-)!

Lite komisk dag...

Skrivet - 2013-02-27 @ 19:27:29 // Av: Linda

Idag var jag ju på en ny mätning hos PREnet, det hade gått åt rätt håll även denna gången :-) Så det känns jätte bra, blir så peppade att fortsätta!

Jag ska lägga till ytterligare ett mellanmål de dagar som jag tränar intensivt, dvs, intensiv träning. Typ de dagar jag kör 1 timme med Malin min PT och sedan spinning på det. Sen rekommenderade hon för återhämtningens skull att plocka bort ett intensivt pass, då blev det Box Mixen på tisdagar. Så kommer köra ett lågintensivt pass innan spinningen istället. Detta för att inte börja tappa massa muskler igen, sen ska jag fortsätta äta som jag gör. Dock försöka dricka mera, är rätt dålig på det ibland.

Tog mig i kragen!

Skrivet - 2013-02-27 @ 09:30:00 // Av: Linda

Igår tog jag mig själv i kragen och åkte till en frisör, jag har tidigare inte velat klippa mig i Örebro dels för att jag trott att det ska vara jätte dyrt och för att jag inte har så bra erfarenhet av frisörer (har oftast gått därifrån missnöjd!). Men igår tog jag mig i kragen och åkte till Ladugårdsängen för att besöka Salong Hårängen för att se om dom hade tid att klippa mig, som tur var så fick jag tid senare samma dag :).

Så jag åkte dit på min inbokade tid, beskrev hur jag ville ha det och berättade även att jag tidigare inte blivit nöjd när någon klippt mig. Så hon som klippte mig gick igenom varje sak som hon gjorde, dessutom så tipsade hon mig om vad som skulle vara snyggt på just mig. För första gången så gick jag ifrån en frisör nöjd! Det skönaste var även att hon inte tog mer än vad hon sa att hon skulle ta, det har ingen annan gjort. Dom har tagit mycket mer än vad vi kommit överens om. :(

Dessutom så är det två helt underbara tjejer som jobbar där så jag kommer verkligen gå dit igen :D

Idag är det mätning.

Skrivet - 2013-02-27 @ 09:12:37 // Av: Linda
Idag är det onsdag, det innebär att jag ska på "återbesök" hos PREnet och Cajsa. Det är mätning och vägning, vi gör ju det varannan vecka, så ungefär två gånger i månaden :). Ska bli kul att se vad som skett om det ens skett något alls. Man kommer ju alltid till en viss punkt där det inte händer något, undrar om jag kommit dit nu eller om det fortsätter hända saker?
 
Bildkälla: http://www.prenet.se/

Rally igår!

Skrivet - 2013-02-24 @ 08:35:00 // Av: Linda
Igår var det Finnviksknixen och målet med tävlingen var att komma runt, ville inte stå och skotta snö ytterligare en gång. Men gud va feg jag var, bromsade fast det inte svängde så mycket. Jag visste om att Finnvikssträckan har allt, men ibland såg det ut som att det svängde jätte mycket men så svängde det knappt alls sedan såg det inte ut att svänga något då svängde det utav bara h******.. Men vi åkte mitt på vägen och tog inga direkta risker, det var på ett ställe som baken klev ur spår men lyckades denna gången få tillbaka bilen i spåret igen och hålla den kvar där. Ifs så hade vi lite bredare väg att åka på än i Riddarhyttan förra helgen.
 
När vi skulle vända tillbaka för att åka ut ifrån gården så hann det bli mörkt, så det var bara att använda ljusboxen. Dessvärre sitter jag lite för lågt när den kommer på, för åker vi över ett krön eller upp för en backe så ser jag ingenting för att ljusboxen är ivägen. Men jag tyckte ändå att det gick mera bestämt påvägen ut och det kändes mycket bättre, vet även att jag har en del saker att öva på. Men ändå så förbättrade vi oss inte så mycket.. Det konstigaste var att han som startade framför oss tyckte att vi kom snart nog när han ställt sig vid målbilen, men ändå var han 1 sek före mig?? Aja, vi blev ändå tvåa i klassen så det spelade ju större roll ingen roll, men vart ändå förvånad när han sa så och så var han före, tror även han blev förvånad..
 
När vi stod där uppe på gården och väntade på att få åka ut igen så prata lite jag och Johanna Hellkvist, vi jämförde lite våra tider. Då berättade Johanna att det fanns ett pris till bästa dam, vilket jag inte hade någon aning om. Det är ett pris som Gnesta MK brukar ha på deras tävlingar, men det hade jag glömt bort helt. Så på vägen ut så åkte vi mera bestämt och jag var även här snabbaste tjej, så vi fick med oss ett andra pris i klassen (dessutom snabbaste C-föraren i klassen) och bästa tjej. Vilket känns helt okej, lite besviken dock på vägen upp att jag åkte så sakta. Men men, målet var att komma i mål och det gjorde vi.
 
Nu längtar jag efter gruset :-D!
 
Innan start...


Efter målgång och prisutdelning, bästa tjej och 2a i A/B/C-förare Grupp E.
Snabbaste C-föraren i klassen också.

Jag blev bästa tjej och Johanna Hellkvist blev tvåa efter mig :-)!


Lastat och klart för hemgång.

Det är kul att...

Skrivet - 2013-02-22 @ 08:38:01 // Av: Linda
Det är alltid lika kul att komma hem till Flen och hälsa på, en av våra tre katter blir alltid lika glad och ska bara ligga i mitt knä och gosa. Slutar man klappa och klia honom så börjar han peta med tassen att man ska fortsätta, han är så himla mysig :) 
 
Min egna katt, Dogge, han börjar bli till åren nu. Man märker det när han ska vända på sig när han sovit, det är väldigt stelt. Det tar tid att gå ner och upp för trappen, förut var han uppe som en raket eller nere. Men så länge han inte lider så är det ingen fara. 
 
Men Lilla Sigge blir alltid så glad, så nu har vi mysit i en halvtimme så nu är han nog nöjd en stund ;).
 

Redan torsdag.

Skrivet - 2013-02-21 @ 08:25:11 // Av: Linda
Idag är det torsdag, jag undrar vart denna veckan har tagit vägen? Idag är det en träff med min PT Malin och sedan spinning som gäller. Vi ska även passa på att disskutera lite saker, mina PT timmar tar ju slut nästa vecka. Vi ska lägga upp en plan så att jag inte lessnar. Dessutom vet jag ju att jag kan köpa en PT timme här och en PT timme där om jag känner för det :).
 
Det är så skönt att ha hittat ett gym som man verkligen trivs på, så bor du i Örebro och funderar på att börja träna? Låt mig tips dig om Aspholmens Wellnessclub. Prata med mig så meddelar jag en av medlemsrådgivarna så bokar dom in dig på en träff :). Tro mig, du kommer inte att ångra dig!
 
Min träningskarta, har nog aldrig varit så jämn förut ;).

Det är kul när man...

Skrivet - 2013-02-20 @ 19:27:03 // Av: Linda
Det är så himla kul när man har folk runt omkring en som verkligen tror på en och som vill vara med och stötta en! Under min rallykarriär både som kartläsare och nu som förare så har jag funnit många underbara vänner, en av dom tittade förbi hos oss idag - dessutom så hade han en glädjande överraskning med sig! Tusen tack, det betyder så oerhört mycket ska du veta! Du vet vem du är ;) 

Detta får en att "keep on going", att det finns så många otroligt härliga människor därute. Dessutom så fick jag klart med av mina sponsorer som var med förra året att även hon vill vara med detta år - vilket är ännu roligare. Så nu börjar jag känna mig riktigt laddad för att få köra rally igen på lördag.
 

Ny vecka

Skrivet - 2013-02-20 @ 11:36:00 // Av: Linda
Nu är vi inne på en ny vecka med nya möjligheter, det känns härligt att vi närmar oss våren och gruspremiären. Jag kan erkänna nu att jag saknar att sladda runt på gruset istället för snön, för delen med snö om man åker av är att bilen inte får så stora skador (förhoppningsvis) i jämförelse mot om man åker av när det är sommar. Då brukar dessutom farten vara högre och det finns inga snövallar som bromsar ner farten ;)
 
På lördag ska vi köra igen, denna gången är det Gnesta som står som arrangör och vi ska åka deras "berömda" finnviksknixen. Denna gång är första start 15:30, dvs att det kommer vara på gränsen att det blir mörkt innan alla hinner upp till gården, men det lär nog vara mörkt på vägen tillbaka för alla. Det är tur att ljusboxen är färdigservad och bara att sätta dit. Nu gäller det dock att lilla jag kommer ihåg att slå igång ljusboxen och inte bara extraljusen på lördag ;) Risken finns nog att det är mörkt inne på vissa partier i skogen.
 
Jag tänkte även om jag får en bra känsla på lördag köra en sista vintertävling efter Gnesta, dock av
slöjar jag inte ännu vilken det blir isåfall. Jag har hittils inte tyckt att det är så kul att köra rally på snö, men ska man komma någon vart behöver man bemästra den färdigheten också. Men som sagt, vi får se hur det känns på lördag :)
 

Alla hjärtans dag igår

Skrivet - 2013-02-15 @ 08:59:28 // Av: Linda
Igår var det alla hjärtans dag, jag förstår igentligen inte varför man sätter ett datum där man ska tycka om den man älskar ännu mera? Gör man inte det varje dag? Men eftersom vi missade våran tre årsdag så fick jag fem röda rosor utav Jimmy igår :) Sen får jag även en 45 minuters massage på gymmet idag. Det är det som är det bästa med att träna på Aspholmens Wellnessclub, det är inte bara pumpa muskler, utan dom har en relaxavdelning också samt både massagefotöljer och riktiga massörer :)

Vädret inför imorgon

Skrivet - 2013-02-15 @ 08:24:00 // Av: Linda
Vädret inför imorgon ser iallafall helt okej ut, skönt att det inte blir så fruktansvärt kallt, utan lite mer lagom. Några fler minus skulle inte göra något heller för den delen. Förhoppningsvis är det hårda och bra vägar med bra is så det heller inte blir så spårigt när vi kommer andra gången, annars får vi lägga oss mitt i spåren och sedan flat out! ;)
 

På lördag kör vi igen!

Skrivet - 2013-02-14 @ 20:10:00 // Av: Linda
På lördag är det dags för rally igen, första deltävlingen i Autoexperten Rallycup. Arrangör är Kolsva MS och dom arrangerar Tennstånkan som totalt omfattar ca 80 km SS. Ska bli så kul att få gasa lite igen :) Jag och Micke kommer att ha startnummer 64, start och mål är i Riddarhyttan.
 
 
 

Lite ändring utav kosten.

Skrivet - 2013-02-14 @ 08:36:48 // Av: Linda
Igår när jag var och träffade Cajsa på PREnet som är viktminskningsprogrammet som jag går så hade det ju gått åt rätt håll, jag hade inte tappat muskler utan fett denna gången. Nu är det bara vattnet som ska ner också, som ni kanske vet så binder ju kolhydrater vatten i kroppen, det binder alltså det vatten som du får i dig. För er som inte vet vad kolhydrater är så är det bla pasta, potatis, frukt. Sen finns det ju även snabba och långsamma kolhydradet, exempel på snabba kan vara snabb nudlar och potatismos gjord på pulver. Långsamma kan vara grönsaker, pasta gjord på duvumvete mm.
 
Innan jag började på PREnet så trodde jag det var helt ofarligt att äta tex. frukt, jag trodde det var lika nyttigt som grönsaker. Men det är det inte, utan frukt innehåller fruktsocker och kolhydrater. Så vill man gå ner i vikt så ska man undvika att äta frukt mycket och ofta, givetvis är det bättre att ta en frukt än att ta tex. en påse godis, en bit chocklad eller en påse chips.
Ett exempel: I vindruvor finns det 16g per 100g kolhydrater, så smäller man i sig en hel ask med vindruvor som det oftast är 500 g i så har du alltså ätit 80g kolhydrader (idag ska min måltid innehålla 86,5g kolhydrater - vilket betyder att jag bara har 6,5g kvar tills min "kvot" är nådd.) Det är ganska intressant vad man inte visste innan, jag hade ingen aning om att det fanns kolhydrater i frukt och absolut inte att det är så pass mycket som det ändå är. Banan är den frukt som har mest kolhydrater, den innehåller hela 21g per 100g. 
 
Det jag ska göra nu för att få bort mer vatten i kroppen är att jag ska minska på kolhydraterna de dagar jag inte tränar, detta just eftersom att kolhydraterna binder vätskan i kroppen. Så igår fick det bli sallad och en torskbit, det gick ner det med. Givetvis väljer jag att äta mer grönsaker den dagen jag minskar ner på kolhydraterna eftersom jag fortfarande ska bli mätt. Bör även tillägga: Det finns även kolhydrater i grönsaker, men dessa innehåller inte lika mycket som i frukt och som ni säkert kan gissa så är det ju potatisen som innehåller mest. I den finns det 15g per 100g som är tätt följt av majs och då pratar vi konserverad majs som innehåller 12g per 100g.
 

Bildkälla: http://www.halsosidorna.se/Kolhydrater.htm

Så jäkla härligt!!

Skrivet - 2013-02-13 @ 09:22:00 // Av: Linda
Nu är mitt första delmål nått. :) Denna mätningen kändes det ännu bättre eftersom det faktiskt är fett som gått ner mest denna gången. Så jäkla härligt, är så sjukt stolt över mig själv. Jag har hittat den rätta metoden och det rätta tänket som fungerar för just mig. Dessutom har jag hittat ett fantastiskt gym med underbar personal: Aspholmens Wellnessclub :D

Är dock inte beredd att avslöja hur mycket jag har gått ner men jag kan avslöja att jag numera väger två siffrigt :) Nu är det bara lite mer vatten i kroppen som ska bort och även det ska jag fixa. :D
 
 

Veckans träningschema

Skrivet - 2013-02-11 @ 08:15:00 // Av: Linda
Måndag: 60 min styrka med PT
               30 min kondition
Tisdag: 45-60 min styrka med maskiner pga att Box Mix passet är inställt
            30 min spinning
            30 min Box Mix passet är inställt
Onsdag: Vila
Torsdag: 60 min timmes styrka med min PT
              30 min spinning
Fredag: Vila
Lördag: Köra Rally
Söndag: ev. 30 min Easyline/Mage
              ev. 30 min Easyline Step om jag hinner hem innan dess..
 
 

Stort grattis..

Skrivet - 2013-02-10 @ 15:02:00 // Av: Linda
Stort grattis till Mats Ostberg som blir trea i Rally Sweden 2013, grymt jobbat! Han hade mot slutet en spännade fight mot J-M Latvala som han till slut vann :D
 

I brist på annat...

Skrivet - 2013-02-10 @ 14:57:00 // Av: Linda
Så får man följa rallyt via datorn, blev inge Rally Sweden för oss i år. 
 

Haha, kolla ansiktsuttrycket...

Skrivet - 2013-02-08 @ 21:24:02 // Av: Linda
Undrar vad Jimmy menar med sitt ansiktsuttryck? ;)
 
 
Haha, vi snurrade med treans växel. Fullt gick det väl inte riktigt, men det var inte långt i från.. Jag ser ut ungefär som "ååhh, inte nu igen..." och Jimmys ansiktsuttryck ja.. Det talar väl för sig själv? ;)

Tacos

Skrivet - 2013-02-08 @ 21:21:44 // Av: Linda
Ikväll har vi unnat oss lite tacos, men denna gången har jag faktiskt försökt varit mer medveten om vad jag valt som tillbehör.
 
Tidigare: Gräddfil, hårda tacoskal, champinjoner stekta i smör, köttfärs stekt i smör, tomatsås (vitlök).
Idag: Lätt Kesella, mjukt bröd (fiberbröd), champinjoner stekta i olivolja, köttfärs stekt i olivolja, tomatsås (vitlök), sallad, tomat och majs.

Jag valde dessutom de bröd som innehöll minst kolhydrater och det var precis lika gott det. Dock var jag mätt efter en, så det kanske räcker med det till nästa gång?! :)
 

Ett härligt pass med min PT.

Skrivet - 2013-02-04 @ 15:14:29 // Av: Linda
Idag har jag kört en timmes styrkepass med min PT Malin, vi utvecklade några övningar som vi gjort tidigare och bytte ut en mot maskin. Det känns redan att jag börjar bli starkare och Malin säger att det syns med för jag har bättre kontroll över kroppen och hittar rätt muskler att jobba med, sedan körde vi även intervaller på crosstrainern. Vilket jag aldrig gjort tidigare, det kändes lite spännande först. Men man märker ju att det vi kört på tidigare inte är lika jobbigt längre så det är ju bara bra att lägga in lite intervaller..
 
Därefter satte vi oss en stund och pratade en massa, sedan så tog jag mig en tur på motionsbandet, 25 minuter i 5,5 till 7,0 procents uppåt lutning. (Allt över 3,5 ger bättre förbränning). 
 
Så nu fick jag lägga in ett mellanmål, denna gången gick det betydligt bättre att äta Kvarg än ist, då smakade det bara surt. Men man vänjer sig väl med smaken :)
 

Redo för imorgon.

Skrivet - 2013-02-01 @ 20:02:47 // Av: Linda
Imorgon är det dags för rally igen, denna gången ska jag läsa noter åt min sambo Jimmy (för er som missat det). Vi kommer att ha startnummer 105 och startar näst sist i våran klass, Grupp E. Hoppas på att vägarna har frusit nu och kommer frysa ännu mer i natt så vi också får åka på isiga vägar :).
 
Har idag förberett allt, genom att göra kycklingsallad (ifall vi inte hinner hem innan 18:00) och tzatziki som jag kan äta. Det är bara min shake som jag ska komma ihåg imorgon och hälsobaren som jag kan äta när vi (förmodligen är på väg till SS1). Sen tänkte jag ta med mig lite morötter som jag kan äta som "mellanmål" så jag får lite energi.
 
Hoppas på massa folk ute i skogen imorgon, med kameran i högsta hugg ;) Ses vi där imorgon? :)
 
Foto: Tommie Lindberg

Blir så trött..

Skrivet - 2013-02-01 @ 08:22:00 // Av: Linda
Ibland blir jag så trött på mig själv :P Ibland är det så mycket som pågår samtidigt så man glömmer bort andra saker, som bla. så missade både jag och Jimmy att vi har varit tillsammans i tre år den 28/1. Hur kan man missa sin egen tre årsdag? Antingen har vi båda för lite att göra så vi inte har koll på datumen eller tvärtom, att det varit väldigt mycket denna veckan med att få ordning bilen, få i nya stolarna, passa in bältena och att jag planerar min mat och träning. Iallafall så var det vår tre årsdag i måndags och vad gjorde vi istället för att komma ihåg den? Jo, vi åkte ifrån Flen till Örebro, jag svidade om för att åka och träna. Sedan hem igen för att äta medans Jimmy sökte en massa jobb, ringde till en arbetsgivare som arbetsförmedlingen tyckte att han skulle söka med tjänsten var redan tillsatt.. Jimmys datorkrånglade så vi fixade till det. Så vi hade fullt ös hela dagen, antagligen därför ingen av oss tänkte på att det var den 28:e. Men men, vi får göra något mysigt nu i helgen istället - dessutom så får vi ju åka rally! Sen får vi ha en myskväll när vi kommer hem och äta lite god mat :)