Dag 2 - Up Hill Cup Borlänge

Skrivet - 2013-06-10 @ 09:02:02 // Av: Linda
Då var det dags för deltävling 4 och dag två i Tractivracet, idag skulle samma bana som igår köras och vi startade även nu med ett träningsåk.
 
Träningsåket fick jag åka med Jimmy, det märktes nu att det var mer attack och att han fått på bättre däck. Dessvärre så stod Erika på yttern när vi kom för att köra vårat andra varv och Jimmy kunde inte riktigt åka de linjer han gjort där innan. Men vi valde att inte åka om eftersom tiden förmodligen hade blivit sämre (vilket den oftast blir). Tiden gjorde att han körde in på andra plats i C och 3:e plats totalt i VOC, gr n < 1600cc, Grupp E av 11 st. Josefina fick ha Johanna brevid sig och de gick 5:e tid i C.
 
Första tävlingsåket så var jag tillbaka i högerstolen hos Josefina, nu hade Josefina tagit åt sig av vad jag sagt om tipset om att åka med mera linjer så svägarna inte blir så tvära. Det tråkiga var att han som skulle startat före oss hade problem med bilen så vi fick åka själva, det är alltid lättare att jaga någon. Nu märktes det att vi åkt två dagar på denna banan för nu började det bli rätt dåligt i vissa svängar. Vi kom ut i det lösa och bakänden totalsläppte, Josefina räddade upp det men någon sekund gick det nog allt där. Även här hade vi 5:e tid i C och en förbättring på 2 sekunder. Jimmy fick inte riktigt till det detta åk och förbättrade sig bara några tiondelar.
 
Sista tävlingsåket så åkte jag med Josefina även här, nu skulle vi få åka mot Håkan Svelander som åker i samma klass som oss, förut hade vi fått åkt mot en rallycross bil (dag 1 och 2) för att han inte skulle åka ensam. Dessvärre så var det lika sönderkört nu, men det kändes att Josefina var mer på hugget och attackerade mera. Dessvärre så kom vi även nu ut i det lösa och det blev en väldig sladd som slutade med en lika stor retur och vi for av banan, eftersom tidsförlusten var så stod så valde vi att åka av banan och in i depån. För Jimmys del så förbättrade han sin tid med 2 sekunder och slutade 2:a i C och 3:a totalt i VOC, gr n < 1600cc, Grupp E.
 
Jag tror bara Josefina får mer körning och mer träning med denna bilen så kommer grabbarna få se upp, nu är det en stor omställning för henne att gå ifrån deras pappas voc till sin egen, dels har hon servo på sin vilket hon inte åkt med tidigare och sedan är det en helt annan fjädring och dom beter sig inte alls lika dant. Jag tycker att Josefina var grymt duktig och hon tar åt sig av de tips och idéer hon får vilket gör henne till en riktigt bra förare. Det var synd att det gick som det gick i sista åket för jag tror att Josefina hade en rätt bra tid på gång, kanske inte emot dom andra i klassen men mot sig själv, vilket hade varit bra för självförtroendet.
 

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg dig?